Czy da rade coś kupić:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Maciejo
    jeżeli mogę Ci coś poradzić to raczej poszukaj jakiegoś mniejszego młodszego samochodu. O1 przed FL były dobrymi samochodami sam mam taką w garażu, jednak 14 letnia O1 będzie już sprawiała problemy niezależnie od tego jak była eksploatowana.
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• deviltomek
      Ambiente
      • 2010
      • 246

za 10k kupisz napewno w dobrym stanie a w dodatku O1 jest tak tania w eksploatacji ze nawet jak by wymagala wkladu to przy 1,6 wklad nie moze byc duzy nie skreslaj silnika 1,6 75km; tylko z pozoru slabszy od tego 100km tak naprawde sa praktycznie na rowni (75km ma lepsza charakterystyke momentu) wystarczy popatrzec na tabele z osiagami, pozatym czesci sa smiesznie tanie do tego silnika jak i sam silnik jest bardzo prosty (praktycznie konstrukcja niezawodna z lat 70 tyle ze dodany wtrysk. ja kupilem swoja 3 lata temu prawie za 8700zl w tym czasie wymienilem tylko rozrzad na poczatku (200zl z pompa, godzina roboty) szczeki 64zl filtr powietrza 9zl, cewka zaplonowa (uszkodzona juz przy kupnie auta-65zl nowa) zamontowalem instalacje gazową 2 gen-przez wszystkich krytykowaną u mnie sprawdza sie wysmienicie juz przez 30 tys km koszt na nowych czesciach 700zł + 400zl sprawdzenie i dokumenty. mysle ze jak na auto 13 letnie przez 3 lata to nie duzo pomijajac koszty ktore zawsze ponosi sie po zakupie- czyli rozrzad filtry i oleje, aha jeszcze 2 tłumiki 105zl z wysyłką;
      ;0 mocy do normalnej jazdy nie brakuje spokojnie na gazie rozkreca sie do 180km/h chociaz najlepsza predkosc to 140km/h (marne wygłuszenia) powyzej wszystko szumi lusterks wycieraczki opony itp; w dzisiejszych czasach napewno nie kupil bym diesla

[ Dodano: Pią 09 Gru, 11 08:57 ]
      dla mnie na twoim miejscu jedyna alternatywą dla octavi 1 moze byc audi A4 ale tu juz trzeba sie liczyc z duzo drozszym i bardziej skomplikowanym zawieszeniem oraz wiekszymi przebiegami przy zakupie i oczywiscie minimum rok starsze

Komentarz

• EŁ
        L&K
        • 2004
        • 1168
        • Octavia III (5E3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

można kupić w tej cenie sprawne autko ....jakis czas temu sprzedawałem swoja 1.8T SLX w kombiaku...polski salon, przebieg nieco ponad 200 tysi, bezwypadkowa, na alu 17 itp....wszystko robione na czas itp.......sprezarka k03s itp.....poszła własnie za 10 tysi bo zależało mi na czasie a autko stało i marnowało sie na ulicy.....dodatkowo w gratisie jeszcze dodałem kupujacemu zimówki na stalówkach do odebrania z przechowalni.....i wiecie co...jak je odebrał to do mnie zadzwonił ze ku...wa on czuje troche niesmak z tej naszej transakcji bo te zimówki to juz najświeższe nie są.....( 3 sezony)......żenada..... :shock: ...ku...wa myślałem że sie zes...m :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maciejo
          Classic
          • 2011
          • 4

Zamieszczone przez phrix
          Maciejo
          jeżeli mogę Ci coś poradzić to raczej poszukaj jakiegoś mniejszego młodszego samochodu. O1 przed FL były dobrymi samochodami sam mam taką w garażu, jednak 14 letnia O1 będzie już sprawiała problemy niezależnie od tego jak była eksploatowana.
          Może i to jest jakaś myśl zeby poszukać cos innego ale w taki przedziale cennowym tzn 10 tys ciezko na cos sie zdecydowac;/ na cos młodszego i w miare bezawaryjnego to za mało a za starsze auto i mniejsze może by dało rade kupic tylko ze jestem dośc wysoki prawie 195 i małe auto raczej odpadaja a inna kwestia ze octavia mi sie poprostu podoba Chyba ze macie jakieś propozycje aut w miare bezawaryjnych??

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

Maciejo, Astra 2?
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• pandzik
              RS
              • 2011
              • 2254
              • Seat

Maciejo, W Pandzie się zmieścisz jeśli jesteś szczupły jak ja kiedyś byłem.

[ Dodano: Pią 09 Gru, 11 12:27 ]
              Zamieszczone przez Agamek12
              Astra 2?

ładniejsza od O1. :twisted: http://allegro.pl/opel-astra-2003-ro...978958280.html

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6910
                • Ford

Maciejo, focus, bardzo fajne autko. Moja żona chce swoje sprzedać. Bo już nie potrzebuje, a przez ostatnie półtora miesiąca zrobiła 70 km i tak stoi w garażu.

филип
                Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• MARCEL!
                  Classic
                  • 2011
                  • 2

Za 10 tyś Focus to już może być zaawansowany korozją. Moja była miała Focusa.... kupiła 2 lata temu niecałe za 12 tyś (wersja RS), teraz nie wie czy sprzeda za 8 tyś.
                  1.8 ZETEC źle gaz znosi, korozja, bez przerwy miała problemy z elektryka itp.

Komentarz

• ahmed799
                    RS
                    • 2009
                    • 6910
                    • Ford

MARCEL!, zależy co kupisz. Mój kolega ma Mesia S klase 2004 i gnije bardziej niz moja 12 letnia skoda. Focus mojej żony jakimś cudem nie ma śladu rdzy, nawet w miejscach gdzie lubia one gnic najbardziej

филип
                    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Maciejo
                      Classic
                      • 2011
                      • 4

Maciejo, Astra 2?
                      Na początku też mysłałem o astrze ale szcze mowiąc z tego co przegądałem ofert to szybciej da rade kupic O1 niz ta astre z jakims w miare silnikiem przynajmiej takie są moje obserwacje ale oczywiscie mogę sie mylic.
                      Co do fokusa to nie wiem czemu ale jakoś mnie nie przekonuje to auto no i moze troche oklepane ale problemy z rdza mnie odstraszają. a wiadomo za 10tys super młode to auto napewno nie bedzie. o i tak troche kicha;/

Komentarz

• igor33c
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 115
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez pandzik
                        Are u fuckin` kiddin me? :diabelski_usmiech Za 10 tys tylko 01, swojej nie sprzedam nigdy xD

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9943
                          • Ford

Zamieszczone przez igor33c
                          swojej nie sprzedam nigdy xD
                          Taaa, pewnie...
                          Adam... Używam:

Komentarz

• sew1981
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2009
                            • 10986
                            • Fiat

Borę możesz poszukać ewentualnie 1.6 gaz dołożysz i masz:

Oczywiście fota poglądowa, trzeba by ładną sztukę poszukać.

Komentarz

• zepter00
                              RS
                              • 2008
                              • 2304

Astra 2 to kupa straszna. Brzydkie to i twardy zawias.
                              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• cieslo
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 206

Maciejo,

Komentarz

• paweł2
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1405

Zamieszczone przez zepter00
                                  nie no jak dla mnie to o wiele ladniejsza od O1.
                                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

Zamieszczone przez paweł2
                                    Nie to jest ładne co jest ładne ale to, co się komuś podoba... :szeroki_usmiech
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• cieslo
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 206

Nie to jest ładne co jest ładne ale to, co się komuś podoba... :szeroki_usmiech
                                      Amen

Komentarz

• paweł2
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1405

Nie to jest ładne co jest ładne ale to, co się komuś podoba...
                                        tyz prowda :wink:
                                        Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• shok
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2070
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                                          . Co do sprowadzanych aut jeżeli chcesz kupić w dobrym stanie zapłacisz tyle co w PL a może i więcej.
                                          Zapłaci więcej w 100%. Auta są tańsze z przebiegami 200tyś/km lub więcej.Ewentualnie jak są do napraw mechaniczno-lakierniczych to mogą być tańsze

Komentarz

• cartel1
                                            Ambiente
                                            • 2007
                                            • 249

A OCTA 1 za to piękność :P Astra nie jest zła, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza, tym bardziej że rozmawiamy o starych samochodach...
                                            [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• zepter00
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2304

Zamieszczone przez paweł2
                                              Postuluję bana na miesiąc... a poza tym to co pan tu w ogóle robi? :twisted:

[ Dodano: Pon 19 Gru, 11 14:39 ]
                                              Zamieszczone przez cartel1
                                              A OCTA 1 za to piękność :P Astra nie jest zła, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza, tym bardziej że rozmawiamy o starych samochodach...
                                              Oczywiście, że tak... Widział kolega moją? W dziale nasz auta jest jeszcze kilka prawie tak samo ładnych Proszę mi tutaj nie opowiadać herezji. :diabelski_usmiech
                                              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

Pracuję...